Płyty indukcyjne 3.0 od Amica oferują użytkownikom wiele korzyści. Szczególną uwagę warto zwrócić na technologię HobControl Pro, która za sprawą zastosowania inteligentnych algorytmów precyzyjnie dobiera właściwą moc grzania płyty w zależności od tego, co aktualnie dzieje się w naczyniu. Dzięki temu gotowanie jest bardziej intuicyjne i bezpieczne, bez ryzyka wystąpienia niechcianych sytuacji.
Płyty indukcyjne 3.0 wyposażone są w cztery programy temperaturowe, które otwierają nowe możliwości kulinarne. Obejmują one topienie (40°C), duszenie (70°C), gotowanie „na wolnym ogniu” przy 90°C oraz grillowanie przy 200°C. Powodzenie przy topieniu czekolady czy klarowaniu masła zapewni program temperaturowy 40°C. Do duszenia, gęstych sosów, powideł, czy podgrzewania sprawdzi się program 70°C. Rosół czy inne zupy ugotujemy korzystając z programu 90°C. Program 200°C sprawdzi się przy grillowaniu steków, smażeniu w głębokim tłuszczu, czy daniach typu stit fry.W ten sposób, płyty indukcyjne 3.0 tworzą nowe możliwości kulinarnego eksperymentowania, pozwalając użytkownikom na pełną kontrolę i dostosowanie procesu przygotowywania potraw do własnych upodobań i wymagań.
Dla wszystkich, którzy chcieliby odkrywać nowe kulinarne możliwości technologii Amica HobControl Pro, doświadczony kucharz przygotował bogatą ofertę przepisów obejmującą przekąski, zupy, dania rybne, mięsne oraz wegetariańskie i wegańskie. Każdy, niezależnie od preferowanej diety, znajdzie coś dla siebie. Wszystkie propozycje dań dostępne są na stronie www.przepisy.amica.pl. Można je łatwo pobrać w formie ebooka tak, by mieć możliwość korzystania z nich nawet bez dostępu do sieci Internet. Korzystanie z przepisów na stronie ma jednak swoje zalety, bowiem przepisy dostępne są także w formie wideo. Na filmach pasjonaci gotowania oraz influencerzy kulinarni pokazują jak przygotować dania krok po kroku, w prosty i wygodny sposób korzystając z programów temperaturowych HobControl Pro.
Poznanie i wykorzystanie zalet tej technologii i nowych płyt indukcyjnych da nam pewność, że przygotowywane dania będą dokładnie takie, jak sobie założyliśmy, bez przykrych niespodzianek. Okazuje się bowiem, że nowoczesne rozwiązania mogą wprost zachęcać do gotowania i sprawiać, że nigdy nie będzie to nużące zadanie, ponieważ nawet dania wymagające dłuższej obróbki termicznej można przygotować w sposób komfortowy.
informacja prasowa