MAXXimum smaku, świeżości i VITAmin
Blendowanie próżniowe zapewnia zachowanie naturalnego koloru ulubionych koktajli. Dzięki odessaniu powietrza z wnętrza kielicha, na powierzchni napoju nie tworzy się piana, a konsystencja jest gładka i aksamitna. Owoce i warzywa są produktami, które szybko tracą swoje wartości odżywcze, a termin ich spożycia jest krótki. Przechowywanie w dołączonych do zestawu, specjalnych pojemnikach próżniowych pozwala cieszyć się świeżością jedzenia dwukrotnie dłużej. Ponadto w koktajlach, po upływie 24 godzin, utrzymuje się nawet pięć razy więcej witaminy C.
W kolorze bezpieczeństwa
Wysoka jakość wykonania to domena marki Bosch. Blender VitaMaxx jest dopracowany w każdym detalu – od obudowy po ostrza. Kielich o pojemności 1,5 litra jest wykonany z Tritanu – tworzywa, które przypomina szkło, ale jest odporne na zarysowania. Dzięki temu elementy blendera mogą być myte w zmywarce. Dodatkowo, pielęgnację urządzenia ułatwia funkcja automatycznego czyszczenia, uruchamiana za jednym przyciskiem.
Przechowuj jak chcesz
Praktyczna butelka ToGo, pojemniki w dwóch rozmiarach czy woreczki próżniowe – Bosch oferuje gamę akcesoriów umożliwiających wygodne przechowywanie przygotowanych potraw. Nowością w ofercie są wielorazowe worki próżniowe z zamknięciem strunowym o dwóch pojemnościach: 1,2l oraz 3,8l. Wykonane są z wielowarstwowego materiału, co zapobiega przechodzeniu zapachów oraz wysuszaniu się żywności podczas przechowywania w lodówce, zamrażarce lub spiżarni. Próżniowe worki są kompatybilne z blenderem VitaMaxx.
Grasz w zielone?
Niezawodne ostrze ze stali nierdzewnej, radzące sobie z nawet z kostkami lodu, 1000W mocy oraz automatyczny program próżniowego blendowania to gwarancja idealnie przygotowanego koktajlu. Bez utraty cennego czasu i z zachowaniem doskonałego wyglądu produktu. Warto pamiętać, że zmysł wzroku odgrywa kluczową rolę podczas konsumpcji, a tak przygotowany zdrowy koktajl zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. To dobra informacja dla mam niejadków. Pożegnajmy niechęć dzieci do warzyw i owoców oferując im pełne koloru (i witamin) danie.